Eerste bijeenkomst setting verpleeghuis succes!

 

26 maart 2013 werd de eerste bijeenkomst gehouden georganiseerd vanuit de setting verpleeghuis. Een historisch moment: we waren met ruim 80 mensen te gast bij de Inholland Academy in Amsterdam!

 

Er werd een geaccrediteerde nascholing gegeven over het onderwerp “pijn bij ouderen”. Hierbij werd o.a. de richtlijn “Herkenning en behandeling van chronische pijn bij kwetsbare ouderen” besproken door VU-hoogleraar Pijnbestrijding & Palliatieve Zorg Wouter Zuurmond en specialist ouderengeneeskunde  en consulent palliatieve zorg Yvonne G. van Ingen. De presentaties werden enthousiast ontvangen en met een “goed” beoordeeld. Na de pauze met luxe buffet werd in groepen gediscussieerd over de toekomst van de praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis. Aan bod kwamen:

1)      inhoud van de functie

2)      medisch domein/ verpleegkundig domein

3)      beleidsmatig werken

4)      toekomst verwachting van de deelnemers mbt de setting

5)      procesmatige kant van de functie/plek in de organisatie

6)      competenties/ functieomschrijving

Er is veel input gekomen en de werkgroep (met hopelijk nog meer actieve leden) gaat verder aan de slag met alle opmerkingen die gemaakt zijn. Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten waar de resultaten tzt aan de orde komen; en natuurlijk gaan we verdere plannen maken!

In ieder geval zijn we erg blij met de uitspraak van de voorzitter van Verenso (beroepsvereniging specialisten ouderengeneeskunde)  “bij iedere specialist ouderengeneeskunde een praktijkverpleegkundige” à toekomstperspectief voor de praktijkverpleegkundigen!

De werkgroep van de setting heeft ook input gegeven voor workshops (7  t/m 9) op het aankomend jaarcongres op 19 september, dus kijk beslist op de website voor meer info en schrijf je in!

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, je kunt mailen naar verpleeghuiszorg@pvkpoh.nl. Als je meer wilt lezen over de setting klik hier. En als je praktijkverpleegkundige bent en specialisten ouderengeneeskunde ondersteunt, kun jij je aanmelden voor de LinkedIn-groep “ V&VN Praktijkverpleegkundigen verpleeghuis”. Hier kunnen we oproepjes plaatsen en met elkaar discussiëren over ons werk in het verpleeghuis. Hoe meer leden des te meer uit te wisselen! We kijken uit naar alle reacties.

Klik hier voor de presentatie van Marjan Verschuur

Klik hier voor de presentatie van Yvonne G. van Ingen 

Klik hier voor de presentatie van Dr. Wouter W.A. Zuurmond

Reacties

Nog geen reacties aanwezig.

Log in om reacties te plaatsen bij dit bericht.