LinkedIn groep

Wat ben ik blij met de ontwikkeling van een setting "verpleeghuis" binnen de V&VN afdeling praktijkverpleegkundigen, die de belangen van deze relatief jonge beroepsgroep gaat vertegenwoordigen. De specifieke expertise heeft een goede voedingsbodem en organisatie nodig en het afdelingsbestuur heeft daar structureel ruimte voor gecreëerd, 
door het installeren van een werkgroep.
 
Er wordt hard gewerkt wordt aan de emancipatie en professionalisering van de beroepsgroep, maar dat kost wel enige tijd. Ondertussen worden er ook korte termijn doelstellingen gerealiseerd, zoals de bijscholing van 26 maart j.l., en de werkgroep heeft o.a. een LinkeIn groep gestart, waar collega's elkaar snel kunnen vinden voor praktische 
vragen zodat niet iedereen het wiel weer hoeft uit te vinden.
Mij persoonlijk is al gebleken hoe snel ik de vruchten kon plukken van de inspanningen die 
door de werkgroep van de setting verpleeghuis zijn verricht. Op de pg afdeling waar ik werkzaam ben, werd aan mij de vraag gesteld om iets te doen met gegeven dat er slecht werd gesignaleerd. Ik had wel een globaal idee hoe ik dat zou aanpakken, maar voelde mij onzeker in dit voor mij nieuwe aspect van mijn takenpakket. 
Ik besloot eens een balletje op te gooien in onze spiksplinternieuwe LinkedIn groep. Ik had binnen twee weken zeer uit eenlopende informatie, echter door eens vanuit verschillende invalshoeken te kijken, kreeg ik het idee om serie bijeenkomsten te houden. Daarbij komen al die aspecten aanbod die ik door mijn collega's kreeg aangereikt.
De bijeenkomsten bleken een succes en ik werd al snel ook door een andere manager benaderd om op haar lokatie hetzelfde te doen. 
Tsja, toen kreeg ik toch een Henny Huisman gevoel, "Met z'n allen, met z'n allen....."
 
Gretha Gorter

Reacties

Nog geen reacties aanwezig.

Log in om reacties te plaatsen bij dit bericht.