26-03-2018: 24 mei 2018, Congres ‘De mond niet vergeten, gaat door

Op donderdag 24 mei 2018 wordt het landelijke multidisciplinaire congres 'De mond niet vergeten, gaat door!' gehouden: voor zorgprofessionals en beleidmakers in de mondzorg, thuiszorg, huisartsenpraktijken, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars. Thema: de mondgezondheid van thuiswonende kwetsbare ouderen bevorderen.  
Veel kwetsbare ouderen hebben een verwaarloosde mondgezondheid, en dat heeft zeer ernstige gevolgen voor de algehele gezondheid en het welzijn. Dat moet en kan anders! In de afgelopen drie jaar is daar hard aan gewerkt. Resultaat: een aanpak voor multidisciplinaire samenwerking en een implementatiedraaiboek met een rijk pakket praktisch voorlichtings- en scholingsmateriaal. Zie: www.demondnietvergeten.nl. Veertien lokale samenwerkingsverbanden zijn al bezig met de implementatie. 
Het congres markeert het einde van de projectfase en de start van het vervolgprogramma onder leiding van de beroepsorganisaties van mondzorgverleners en verpleegkundigen en verzorgenden. Vandaar de titel De mond niet vergeten, gaat door!  
De dag kent een inspirerend programma met inbreng van experts en de ervaringen van professionals die al aan de slag zijn met de implementatie van De mond niet vergeten! 
 
 
 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig.

Log in om reacties te plaatsen bij dit bericht.