06-12-2017: Onderzoek naar de effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid van een hulpmiddel om mensen met beginnende dementie te ondersteunen bij het vinden van geschikte apps

Achtergrondinformatie:

FindMyApps is een hulpmiddel dat het voor mensen met dementie makkelijk maakt om apps te vinden die passen bij hun persoonlijke voorkeuren, behoeften en functionele mogelijkheden. Het hulpmiddel biedt ondersteuning door automatisch de meest geschikte apps te selecteren die de zelfredzaamheid kunnen vergroten en die bijdragen aan zinvolle activiteiten. Saxion voert in samenwerking met VU medisch centrum (VUmc) en RadboudUmc in de periode november tot en met januari 2017 een wetenschappelijk onderzoek uit naar de effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid van FindMyApps voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger. We zijn op zoek naar mensen die hieraan willen deelnemen. Wij vragen alleen jouw medewerking om ons met potentiele deelnemers in contact te brengen.

Wie kan deelnemen?

Thuiswonende mensen met beginnende dementie (regio Overijssel en Gelderland) waarbij een mantelzorger of vrijwilliger het gebruik van de tablet bij mensen met dementie kan ondersteunen. Daarnaast zijn deelnemers, bij voorkeur, in het bezit van een tablet (iOS of Android).

Het onderzoek:

Het onderzoek zal ongeveer 3 maanden duren en start in november 2017. Deelnemers worden bij het gebruik van de tablets en apps ondersteund door studenten van Saxion. Deelname aan het onderzoek houdt voor deelnemers (mensen met beginnende dementie en mantelzorgers) in:

Meedoen aan een interview bij de start van het onderzoek en na 3 maanden.

Het beantwoorden van een vragenlijst over de tevredenheid met de tablet en de apps na 3 maanden.

Het bijhouden van een dagboekje, met behulp van mantelzorgers, over de ervaringen met de tablet en de apps.

Wat levert het op?

Het gebruik van apps kan de zelfredzaamheid vergroten en zinvolle activiteiten bieden voor mensen met beginnende dementie waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de verbetering van de ondersteuning van deze doelgroep in het dagelijks leven.

Interesse?

Laat het ons weten!

y.j.f.kerkhof@saxion.nl 

zie ook de brochure

 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig.

Log in om reacties te plaatsen bij dit bericht.