01-12-2017: Vraag snel bijdrage in scholing aan!

Het kabinet heeft voor de komende vier jaar 320 miljoen euro beschikbaar gesteld voor scholing van medewerkers in de zorg. Een deel hiervan is beschikbaar voor de huisartsenzorg. Check of je in aanmerking komt voor een scholingsbijdrage op SectorplanPlus.nlTussen 28 november en 5 december kan worden ingeschreven voor het eerste deel van dit budget. Vraag dus indien mogelijk snel aan! En let op: de huisarts moet de aanvraag indienen!

Hoe een aanvraag kan worden ingediend, vind je op SectorplanPlus.nl. Hier staan veelgestelde vragen en algemene informatie. Sinds 28 november is het webportal open, waar de huisarts een account kan aanmaken en de aanvraag kan doen. Ook op de LHV-site staat informatie voor de huisarts over dit onderwerp.

Voor alle opleidingen gelden maximale vergoedingen. Bovendien is de bijdrage altijd een percentage van de totale kosten. Voor kleine ondernemingen geldt bijvoorbeeld een subsidiepercentage van maximaal 70 procent.

Vraag indien mogelijk aan voor 5 december!

In het eerste tijdvak zijn de mogelijkheden om aanvragen in te dienen breder dan in de tranches daarna. De eisen worden verhoogd. Dan moet de aanvraag bijvoorbeeld aansluiten bij de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT) die nu in de regio’s worden ontwikkeld.

Dien dus - indien mogelijk –  tussen 28 november en 5 december 2017 al een aanvraag in. De LVH en SSFH onderzoeken hoe huisartsen ook voor de volgende tranches in aanmerking kunnen komen.

Waarom?

Tot en met 2022 stijgt de werkgelegenheid in zorg en welzijn met bijna 200.000 personen. Als we nu niets extra doen, kan het tekort aan zorgprofessionals oplopen tot tussen 100.000 en 125.000 personen. Ook in de huisartsenzorg worden de tekorten aan praktijkondersteuners en doktersassistentes al gevoeld. Daarom investeert de overheid fors in het aantrekken van nieuwe mensen voor de zorg én het behouden van mensen voor de sector.

Beschikbare subsidie

De beschikbare subsidie wordt verstrekt door het ministerie van VWS aan de regionale werkgeversorganisaties. Zij verdelen het in verschillende tranches (totaal 6) over werkgevers in zorg en welzijn. In totaal is 260 miljoen euro beschikbaar voor verpleeghuiszorg en 60 miljoen voor inzet in de overige sectoren in zorg en welzijn. De bedoeling is dat met deze subsidie zo´n 170.000 (nieuwe) professionals in zorg en welzijn extra worden ondersteund.

Welke opleidingen en cursussen komen in aanmerking?

  • NB. Alle nieuwe instroom tussen 24 augustus 2017 en 1 mei 2018 komt in aanmerking voor een aanvraag in de 1e tranche.

  • A) Kwalificerend Beroepsonderwijs: mbo beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Zoals bijvoorbeeld de opleiding van een doktersassistent.

  • B) Kwalificerend Beroepsonderwijs: hbo-duaal.

  • C) Training en opleiding: lang (minimaal 16 dagen) zoals de opleiding van praktijkondersteuners.

  • D) Training en ontwikkeling: middellang (vanaf 5 tot en met 15 dagen).

 Belangrijkste punten samengevat

  • De huisarts moet de aanvraag voor jouw scholing indienen.

  • Vraag indien mogelijk voor 5 december aan!

  • Als je in gesprek gaat met de huisarts, kun je hem of haar doorverwijzen naar de LHV-site waar de info voor de huisartsen staat.

Reacties

Nog geen reacties aanwezig.

Log in om reacties te plaatsen bij dit bericht.