14-09-2018: Valpreventieweek: 1-7 oktober

Van 1 t/m 7 oktober is de jaarlijkse valpreventieweek. In deze week vraagt VeiligheidNL samen met partners extra aandacht voor valpreventie en vitaal ouder worden. We roepen professionals op om activiteiten te organiseren om ouderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met valpreventie. Hup, in de benen!

Speciaal voor deze week ontwikkelde VeiligheidNL samen met partners (KBO-PCOB, KNMP, Nationaal Ouderen Fonds, KNGF, Rode Kruis, Buurtzorg) en in co-creatie met ouderen het spel DobbelFit.
Dit kennis- en actiespel maakt ouderen op een leuke manier bewust dat zij veel kunnen doen om de kans op een val te verkleinen. In teamverband beantwoorden ouderen kennisvragen en doen beweeg-opdrachten. Samen lachen en bewegen staat voorop! Dit spel kunnen professionals maar ook vrijwilligers inzetten tijdens de valpreventieweek.

Alle informatie over de Valpreventieweek, het DobbelFIt spel en de Toolkit is terug te vinden op  
www.veiligheid.nl/valpreventieweek.

En professionals die hun organisatie en activiteiten in de schijnwerpers willen zetten kunnen zich inschrijven voor de Valpreventie Award. Meer informatie hierover op
www.veiligheid.nl/valpreventieweek

Lees meer:

valpreventie (4)

Reacties

Nog geen reacties aanwezig.

Log in om reacties te plaatsen bij dit bericht.