Kwaliteitsregister V&V

Al jaren hebben praktijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners en de aanbieders van bij- en nascholing behoefte aan een accreditatiesysteem. Na jaren van voorbereiding is in 2008 het Kwaliteitsregister en accreditatiesysteem van start. Het is een systeem voor alle verpleegkundigen en verzorgenden (BIG-geregistreerden) in Nederland. Sinds 2012 is het ook mogelijk om voor NIET-biggeregistreerden je in te schrijven in het Register voor Zorgprofessionals.

Het Kwaliteitsregister V&V
Om als praktijkverpleegkundige je cliënten de beste zorg te geven is het van belang dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen in jouw vakgebied en dat je blijft werken aan je vaardigheden. Het Kwaliteitsregister V&V helpt je hierbij! Meer weten? Ga naar www.kwaliteitsregistervenv.nl . Daarnaast kun je je met ingang van 1 september 2009 inschrijven in het Deskundigheidsgebied Praktijkverpleegkunde. Met een inschrijving in dit deskundigheidgebied kun je laten zien dat jij specifieke scholing volgt op je eigen vakgebied.

Register voor Zorgprofessionals. 
Als praktijkondersteuner wil je graag helder op een rij zetten wat jij doet om je kennis op peil te houden. Helaas kan dat tot 2012 niet in het Kwaliteitsregister V&V. Dit register stond vooralsnog alleen open voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 en verzorgenden niveau 3. Op verzoek van onze afdeling is in 2012 het Register voor Zorgprofessionals geopend. Dit is hetzelfde als het kwaliteitsregister alleen dan toegankelijk voor collega's zonder BIG-registratie. 

Accreditatie 
Er is een accreditatiecommissie ingesteld die de aanbieders van scholingen en congressen beoordeelt voor het Kwaliteitsregister V&V. Deze onafhankelijke accreditatiecommissie bestaat uit deskundigen uit de sector. Zij beoordeelt de kwaliteit en het niveau van aanbieders van deskundigheidsbevorderende activiteiten. Na een positief oordeel mag het aanbod van scholingen van de betreffende aanbieder worden opgevoerd in de digitale catalogus van het Kwaliteitsregister V&V. Een verpleegkundige of verzorgende kan in de catalogus meteen zien hoeveel punten het volgen van deze activiteit op zal leveren. Wilt u meer informatie over het aanvragen van accreditatie kijk dan op de website van het Kwaliteitsregister V&V www.kwaliteitsregistervenv.nl onder het tabblad 'aanbieders deskundigheid'. Met ingang van 1 september 2009 wordt binnen het Kwaliteitsregister het Deskundigheidsgebied Praktijkverpleegkunde geopend. Als u als aanbieder van scholing uw scholings en opleidingsaanbod binnen het deskundigheidsgebied wilt laten plaatsen, dient u eveneens geaccrediteerd te zijn

Accreditatiepunten
Vanaf 1 oktober 20123 is het Kwaliteitsregister overgegaan naarhet PE-online systeem. Hierin worden de accreditatiepunten automatisch bijgeschreven. De puntenverdeling is gebasseerd op de CANMEDS rollen. Dit houdt in dat een verpleegkundige 80 geaccrediteerde punten moet halen en 104 overige deskundigheidsbevorderende activiteiten. 

Demonstratie van het Kwaliteitsregister V&V 
Wil je weten hoe het Kwaliteitsregister V&V er uit ziet en hoe het werkt, ga dan naar http://www.kwaliteitsregistervenv.nl/.
Daar vind je onder 'aanvullende informatie', demo's hoe het Kwaliteitsregister V&V werkt. 

 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig.

Log in om reacties te plaatsen bij dit bericht.